Tipuri de aparate dentare |Care ți se potrivește?

de | sept. 23, 2020

Știu că înainte de a alege aparatul dentar, prima întrebare este: câte tipuri de aparate dentare există? Și, evident, care este cel potrivit pentru tine?

Iată tot ce trebuie să știi înainte de a alege aparatul dentar!

Vei găsi în acest articol toate informațiile pentru a întelege ce aparat dentar ți se potrivește mai bine. Nu uita! Alegerea finală se face după un consult cu medicul ortodont, întrucât intră și alte aspecte în decizia finală: afecțiunea, exigențele fizionomice, durata de tratament.

Câte tipuri de aparate dentare sunt?

Aparatele dentare se clasifică în cinci tipuri. Afecțiunea ce trebuie tratată, avantajele, dar și durata de tratament sunt factori care influențează alegerea tipului de aparat dentar.

1.Aparat dentar metalic

Aparatul dentar cu braketuri din metal reprezintă cel mai comun tip de aparat dentar, care asigură rezultate de succes de cel puțin 100 de ani. Bracketurile sunt cimentate pe partea exterioară a dinților, iar standardizarea lor le face potrivite pentru orice dimensiune dentară.

Poate fi personalizat cu elastice colorate!

Avantajele? Poate fi înfrumusețat cu ajutorul elasticelor colorate și este foarte potrivit copiilor și adolescenților. Este, de altfel, cel mai puțin costisitor tip de aparat fix.

Dezavantajele? Controale mai dese la medicul ortodont, aspect estetic proeminent și o durată mai lungă a tratamentului.

2.Aparat  dentar safir

Aparatul dentar cu braketuri din safir este ideal pacienților care au exigențe fizionomice deosebite (pacienți adulți care lucrează cu publicul și care nu-și doresc ca aparatul dentar să fie foarte vizibil).

Aspect estetic foarte plăcut

Avantajele? Există posibilitatea de utilizare a arcurilor vopsite în culoarea albă, care asigură o estetică suplimetară. De asemenea, pacientul se adaptează rapid cu aparatul datorită rotunjirii marginilor braketurilor. 

Dezavantajele? La fel ca aparatul din metal, necesită controale lunare.

3.Aparat dentar autoligaturant Damon

Aparatul autoligaturant (Damon) se găsește în două variante: metalic sau fizionomic. 

Este singurul tip de aparat care poate rezolva orice problemă de lipsă de spațiu, fară a necesita extracții dentare!

Nu necesită extracții dentare, este comod și confortabil

Avantajele? Este extrem de eficient si rapid, care necesită controale mai rare, potrivit pentru un pacient cu program încărcat. Datorită tehnologiei sale, este foarte comod și ușor de putrat. 

4.Aparat dentar lingual (WIN, Incognito)

Aparatul lingual (WIN, Incognito) este singurul sistem de îndreptat dinții complet invizibil! Componentele acestuia sunt poziționate pe fața dinților care privește spre limbă.

Este singurul tip de aparat complet individualizat dupa dinții fiecărui pacient!

Avantajele? Cu ajutorul acestui tip de aparat se pot rezolva chiar și cele mai complexe cazuri. De asemenea, este ferit de apariția cariilor, fiind pozitionat pe fața dinților care este mereu protejată de salivă.

Dezavantajele? Controalele la medicul ortodont sunt mai dese decât la alte tipuri de aparate dentare.

5.Aparatul dentar prin gutiere (Invisalign)

Invisalign este cel mai avansat sistem de îndreptare a dinților prin gutiere sau ‘alignere’.

Invisalign este aparatul dentar invizibil și fără restricții!

Invisalign este sistemul de indreptare a dinților aproape invizibil ce a tratat peste 6 milioane de pacienți. Recent, a apărut varianta pentru copii și adolescenți.

Avantajele? Pe lângă aspectul estetic, este singurul tip de tratament care nu are restricții (alimente crocante) și care permite igienizarea dinților fară aparat. Este un tratament foarte eficient și rapid, cu rezultate chiar și în 6 luni!

Dezavantajele? Singurul dezavantaj ar putea fi considerat costul mai mare al aparatului dentar.

Ce aparat dentar crezi că este potrivit pentru tine?

Fă-ți curaj, programează un consult și vom alege împreună cea mai bună opțiune pentru tine! Rezultatul? Un zâmbet așa cum ți-ai dorit mereu.

Citește și → Trend aparate dentare 2020!