Invisalign – Aparat dentar invizibil

de | oct. 1, 2020

Majoritatea pacienților mei sunt preocupați de aspectul estetic al aparatului dentar. Deși începem să conșientizăm din ce în ce mai mult că #bracesarecool®, natura jobului sau alți factori îi determină pe unii pacienți să opteze pentru un aparat dentar invizibil, detașabil și rapid: Invisalign.

Invisalign, aparatul dentar invizbil

În calitate de  medic specialist ortodont certificat Invisalign®, am decis să vă povestesc mai multe despre această tehlonogie modernă de îndreptare a dinților, aleasă de peste 6 milioane de pacienți!

Ce este Invisalign?

Invisalign este un tip de aparat dentar ce folosește gutiere, sau aliniatori detaşabili aproape invizibili, care sunt adaptaţi special la dinţii fiecărui pacient. Acești aliniatorii transparenți sunt foarte comozi, detașabili și nu afectează deloc calitatea vieții. Sunt confecţionaţi din material termoplastic rezistent de calitate medicală, unic dezvoltat pentru sistemul Invisalign.

Avantajele Invisalign

Invisalign este 100% personalizat pentru tine

Fiecare aparat dentar Invisalign este personalizat după dinții fiecărui pacient. Cu ajutorul amprentelor dentare digitale (scanarea dinților), un plan de tratament detaliat se dezvoltă cu ajutorul tehnologiei Invisalign. Se pot simula toate fazele tratamentului, altfel încât puteți vedea de la început cum vor arăta dinții la final.

Aliniatori personalizaţi se schimbă săptămânal. Pe măsură ce schimbați aliniatorii, veți observa cum dinții încep să migreze spre poziția finală.

Puteți scoate aparatul dentar pentru momente importante!

Această metodă modernă de îndreptare a dinților vine cu un atuu major: Invisalign este detașabil! Asta înseamnă că vă puteți îndepărta aliniatorii pentru igienizarea orală și în timpul mesei. Ba chiar mai mult, puteți să-i scoateți pentru o întâlnire importantă sau un moment special!
Pe lângă avantajul de a fi detașabil, Invisalign este extrem de confortabil. Reamintesc că este un aparat dentar prin gutiere, deci nu există sârme sau brakeți metalici să irite gura sau gingiile. Unii pacienți resimt un disconfort minor atunci când schimbă setul de aliniatori, însă pentru scurt timp.

Care sunt etapele tratamentului Invisalign?

Înainte de orice, trebuie să fiți un pacient eligibil pentru tratamentul Invisalign. Ce înseamnă asta? Invisalign tratează numeroase probleme legate de îndreptarea dinților, cum ar fi: supraaglomerarea dentară, dinții cu spații mari, ocluziile încrucișate, ocluziile adânci și ocluziile inverse. Un consult la medicul ortodont este primul pas, întrucât, pentru anumite cazuri, aparatul Invisalign nu este recomandat.

Dacă sunteți potrivit pentru Invisalign, tratamentul presupune:

1. Dezvoltarea planului de tratament, cu ajutorul tehnologiei Invisalign.
2. Ulterior dezvoltării planului, medicul ortodont ia mulajul dinților. Mulajele sunt trimise în SUA, la singurul laborator specializat în tehnica Invisalign. Acolo sunt create gutierele 100% persoanlizate.
3. Primirea gutierelor personalizate și începutul purtării acestora.
4. Controale periodice pentru verificarea progresului cu Invisalign
5. Fii pregătit de noul tău zâmbet!

Costul aparatului dentar Invisalign

Ca în cazul oricărui tratament ortodontic, costul Invisalign depinde de complexitatea fiecărui caz. Așadar, până la momentul consultului cu un medic ortodont, costul exact nu poate fi comunicat. Însă, ca reper major, costul este comparabil cu cel al aparatelor dentare fixe tradiţionale.

Aparatul tău Invisalign!

Dacă îți dorești un aparat dentar invizibil, detașabil și 100% personalizat, atunci Invisalign este alegerea pentru zâmbetul tau. Fă-ți curaj, programeaza un consult și haide să planificăm împreună tratamentul tău Invisalign.

Citește și Tipuri de aparate dentare și Trend aparate dentare 2020!