aparate ortodontice

Vrei să-ți pui aparat dentar dar nu știi ce ți se potrivește mai bine? Dr. Mădălina Trofin îți va recomanda cea mai bună variantă în funcție de afecțiunea, exigentele fizionomice și tipul de aparat pe care ai dori să îl porți. Planul de tratament va fi explicat în cel mai mic detaliu, incluzând beneficiile și potențialele riscuri.

TIPURI APARATE DENTARE:

aparat dentar prin gutiere - invisalign

Invisalign este cel mai avansat sistem de îndreptare a dinților prin gutiere (alignere). Are o experiență mai mare de 20 ani, peste 900 de patentari și un portofoliu de 9 milioane de pacienți.  Invisalign este sistemul de indreptare a dinților aproape invizibil, singurul tip de tratament care nu are restricții (alimente crocante) și care permite igienizarea dinților fară aparat. Recent, a apărut varianta pentru copii și adolescenți.

Aparat lingual - win, incognito

Aparatul lingual (WIN, Incognito) este singurul sistem de îndreptat dinții complet invizibil! Componentele acestuia sunt poziționate pe fața dinților care privește spre limbă, deci este ferit de apariția cariilor! Este un tip de aparat complet individualizat dupa dinții fiecărui pacient în parte și cu ajutorul căruia se pot rezolva chiar și cele mai complexe cazuri. Mai multe detalii despre aparatele dentare linguale găsiți aici:

Aparat autoligaturant -Damon

Aparatul autoligaturant (Damon) este singurul tip de aparat care poate rezolva orice problemă de lipsă de spațiu, fară a necesita extracții dentare. Aparatul autoligaturant se găsește în două variante: metalic sau fizionomic. 

Este un tip de aparat extrem de eficient si rapid, care necesită controale mai rare, fiind foarte comod pentru pacienții cărora timpul nu le permite să vină la controalele lunare.

aparat dentar metalic ortodont madalina trofin

APARAT DENTAR METALIC- BRAKEȚI DIN METAL

Bracketuri din metal- reprezintă tipul standard de aparat, care asigură rezultate de succes de cel puțin 100 de ani. Poate fi înfrumusețat cu ajutorul elasticelor colorate și este foarte potrivit copiilor și adolescenților. Este, de altfel, cel mai puțin costisitor tip de aparat fix.

APARAT DENTAR SAFIR - BRAKETURI DIN SAFIR

Bracketuri din safir- acest tip de aparat se potrivește pacienților care au exigențe fizionomice deosebite (pacienți adulți care lucrează cu publicul). Există posibilitatea de utilizare a arcurilor vopsite în culoarea albă, care asigură o estetică