Aparat dentar lingual – WIN, Incognito

de | nov. 9, 2020

Aparatul dentar lingual este o opțiune discretă de aparat dentar fix, poziționat pe fața dinților care privește spre limbă. Atât WIN cât și Icognito au beneficii considerabile pentru pacienții care optează pentru aparatul dentar lingual.

Ce este aparatul dentar lingual?

 

Aparatul dentar lingual este un tip de aparat dentar fix. Spre deosebire de aparatul dentar clasic, la aparatul dentar lingual, brakeții și sârmele sunt poziționate spre fața dinților care privește spre limbă. Acestă diferență în poziționare face ca aparatul dentar lingual să fie aproape invizibil! Prin urmare, reprezintă o opțiune mai discretă pentru pacienții care nu doresc să poarte aparate dentare tradiționale pentru o perioadă lungă de timp.

Brakeți 100% personalizați

 

Brakeții folosiți la aparatele dentare liguale sunt 100% personalizați pentru dinții fiecărui pacient. Similar, și sârmele ce contectează brakeții necesită ajustări pentru o potrivire ideală. Fixarea aparatului dentar lingual este mai dificilă decât la celelalte tipuri de aparate dentare fixe, din cauza poziționării acestuia pe spatele dinților. Pentru a fixa corect aparatul, toți brakeții sunt cimentați pe dinți în același timp, folosind un mulaj personalizat pentru a-i menține în poziție.

WIN și Incognito -Opțiuni aparat dentar lingual

 

WIN și Incognito sunt aparate dentare linguale 100% customizate pentru fiecare caz în parte. Ambele opțiuni vin cu o serie de avantaje, însă alegerea finală este făcută după vizita la medicul specialist ortodont.

Avantajele aparat dentar lingual

 

Discret & Invizibil

Principalul avantaj pe care pacienții îl identifică la aparatele dentare linguale este aspectul estetic. Pentru majoritatea adulților, aparatul dentar vizibil nu este opțiunea ideală pentru situații sociale și personale. Fiind ascunse în spatele dinților, aparatele dentare linguale oferă o opțiune discretă și elegantă.

100% Personalizat

Aparatul dentar lingual este personalizat pentru fiecare pacient în parte. Această particularitate oferă un nivel mai ridicat de confort.

Eficient pentru cazuri complexe

Aparatele dentare linguale sunt la fel de eficiente ca și alte aparate dentare fixe atunci când vine vorba de malocluzii complexe. Deși vizita la medicul ortodont îți poate spune dacă ți se potrivește, în general, aparatul dentar lingual poate trata aceleași afecțiuni ca și aparatul dentar tradițional.

Dezavantaje aparat dentar lingual

 

Disconfort inițial

Din cauza poziționării acestui tip de aparat, ar trebui să vă așteptați la un anumit disconfort cât timp limba se obișnuiește cu brakeții. De asemenea, din aceleași cauze, în primele săptămâni sau luni de tratament, puteți experimenta mici modificări în vorbire. Nu vă faceți griji, sunt doar temporare!

Restricții alimentare

Ca la toate aparatele dentare fixe, aparatul dentar lingual impune anumite restricții alimentare. Trebuie evitate alimentele tari, dulci și lipicioase. Dacă acest aspect reprezintă o problemă, puteți opta pentru Invisalign, singurul aparat dentar fără restricții alimentare.

Alte aspecte

 

Durata tratamentului

Tratamentul aparatelor dentare linguale diferă de la caz la caz. Însă, pentru majoritatea paciențior, acesta variază între un an sau doi. Desigur, cazurile complexe durează mai mult. Pe perioada tratamentului, vizitele la medicul ortodont ar trebui făcute o dată la câteva luni.

Costul aparatului dentar lingul

Un alt factor de luat în considerare este faptul că aparatele dentare linguale sunt de obicei mai scumpe decât aparatele dentare tradiționale. Costul mai ridicat se datorează personalizării aparatului dentar. Comparativ, aparatele dentare de metal (tradiționale) sunt standardizate, ceea ce le face mai accesibile.

Ești pregătit de un zâmbet nou?

Dacă îți dorești un aparat dentar discret și 100% personalizat, atunci WIN sau Incognito sunt alegerea pentru zâmbetul tau. Fă-ți curaj, programeaza un consult și haide să planificăm împreună tratamentul tău!

Citește și Tipuri de aparate dentare și Invisalign- Aparat dentar detașabil și invizibil.