img

Relaxaza-te… Ortodontul tau stie mai bine

Se recomanda ca un prim consult ortodontic sa se realizeze in jurul varstei de 7 ani, chiar daca aparent, copilul nu are probleme dentare sau ale muscaturii.

Ortodontia 9-12 ani

Intre 9 si 12 ani este perioada dentitiei mixte, in care exista atat dinti de lapte, cat si dinti definitivi, urmand ca dupa varsta de 12 ani, sa se piarda toti dintii de lapte si sa inceapa perioada dentitiei definitive.

Aparatele mobile si Disjunctoarele

In aceasta perioada se poate depista precoce o posibila diminuare a spatiului pentru viitorii dinti definitive, sau tulburari a felului in care micutul musca, cu consecinte grave in dezvoltarea maxilarelor. Este o perioada buna pentru inceperea unui tratament ortodontic, intrucat oasele sunt maleabile, sunt in formare, iar copilul este suficient de compliant pentru a putea purta aparatele ortodontice. Aparatele cel mai frecvent intalnite in aceasta perioada sunt aparatele mobile si disjunctoarele.

Tratamentul ortodontic cu Bracketuri

Dupa varsta de 12 ani: daca inca, pana la aceasta varsta, nu ati efectuat macar un control ortodontic, este momentul sa o faceti. Aceasta este varsta la care se schimba complet dentitia copilului, iar acesta va avea doar dinti definitivi. Daca dintii sunt incalecati, sau din contra, sunt spatiati, fie dintii au erupt in pozitii anormale, sau exista probleme ale muscaturii (malocluzii), se va recomanda un tratament ortodontic prin aparate fixe (cu bracketuri).

Pastrarea sanatatii Copilului

Durata unui astfel de tratament variaza, in functie de foarte multi factori, dar va puteti astepta la aproximativ un an de tratament. In timpul tratamentului, veti fi informat cu privire la intretinerea aparatului, dar, mai important, in privinta pastrarii sanatatii dintillor copilului dumneavoastra.

Primul consult Ortodontic la varsta de 7 ani

De aceea este necesara prezentarea de urgenta la medicul ortodont si inceperea tratamentului de reeducare a obiceiului prin aparat dentar si exercitii specifice. Momentul oportun in care se poate stopa un obicei vicios este in jurul varstei de 7 ani, varsta la care este indicat sa se efectueze un prim consult de catre medicul ortodont.